5 december 2021

Internetmoedertje

Lifestyle blog

BE rijbewijs halen?

2 min read
Wesseldijk

Wil jij je BE rijbewijs halen, omdat je regelmatig met een aanhanger rijdt? En woon je in de omgeving van Nijmegen of Arnhem? Volg dan rijlessen bij Verkeersschool Wesseldijk. Dit is een van de grootste en meest professionele aanbieders van Nederland. De rijschool heeft vestigingen in Arnhem, Ede, Nijmegen en Tiel. Dit betekent dat je altijd een aanhangerrijles kunt volgen bij jou in de buurt.

BE rijbewijs

Wanneer heb je een BE rijbewijs nodig?

Je hebt een BE rijbewijs nodig als je met een aanhanger rijdt die tot 3500 kilogram weegt. Met dit aanhangerrijbewijs waarborg jij de veiligheid voor jou en de andere weggebruikers. Natuurlijk wil je dit rijbewijs graag in een keer halen. Het is dan ook een aanrader om rijlessen te volgen bij een verkeerschool met een hoog slagingspercentage. Verkeersschool Wesseldijk heeft het hoogste slagingspercentage in de regio Arnhem en Nijmegen.

Aanhanger

Hoe snel kun je je aanhangerrijbewijs halen?

Je kunt je aanhangerrijbewijs op verschillende manieren halen. Zo kun je kiezen voor een dagopleiding. Hierbij krijg je ’s ochtends een aantal uren les, een lunch en aansluitend doe je een rijexamen bij het CBR. Nog diezelfde middag heb jij het rijbewijs BE. Als je het liever op een rustig tempo doet, is het ook mogelijk om een tweedaagse rijopleiding te volgen. Hierbij krijg je twee ochtenden praktijkles.

Hoe kun je het rijbewijs BE halen?

Om een rijbewijs BE te halen, moet je in het bezit zijn van een rijbewijs B. Voordat je je opgeeft voor rijlessen, dien je een gezondheidsverklaring aan te vragen bij het CBR. Deze verklaring geeft aan dat je zowel geestelijk als lichamelijk fit genoeg bent om te rijden. Als het CBR je verklaring positief heeft beoordeeld, kun je je praktijkexamen aanvragen en je opgeven voor aanhangerrijlessen. Als je bent geslaagd voor het praktijkexamen kun je met de verklaring van het CBR naar je eigen gemeente gaan om je aanhangerrijbewijs aan te vragen.