25 oktober 2021

Internetmoedertje

Lifestyle blog

De allerbeste yoga Utrecht voor lichaam en geest!

2 min read
Yoga

Mijn favoriete plek om yoga Utrecht te doen is absoluut bij ZEN ZON ZEE. Hier kun je de Hot Box Challenge doen en zoals je misschien al uit de naam kunt opmaken, doe je yogaoefeningen in een verwarmde ruimte. Ik vind het echt geweldig omdat ik er helemaal ontspannen van raak, maar tegelijkertijd ook mijn lichaam hard laat werken. Het is namelijk best wel zwaar! De Hot Box is eigenlijk een soort infrarood sauna, dus je lichaam gaat flink zweten. Toch is het echter niet heet of benauwd, omdat infrarood alleen je lichaam verwarmt en niet de ruimte zelf. Je spieren zullen door de warmte heerlijk ontspannen raken en dit is tevens goed om afvalstoffen sneller af te laten voeren. Doordat je lichaam verwarmt wordt door de sauna, zullen de yogaoefeningen ook beter te doen zijn omdat je spieren wat losser komen.

Ontspanning-met-yoga

Mindfulness combineren met sporten

Samen met mijn yoga Utrecht personal trainer werk ik in de Hot Box aan mijn cardio, kracht én mindfulness. De oefeningen zijn opgedeeld in vier thema’s, namelijk ontspanning, aansteking, ontbranding en vlammen. Wat deze thema’s precies inhouden, zal ik hier niet verklappen, maar wat ik wel kan zeggen is dat de begeleiding van de personal trainer erg goed is. De sessies zijn een unieke combinatie tussen inspanning en ontspanning en het lijkt alsof je flink aan het sporten en mediteren tegelijk bent. Verder heb ik ook gesprekken gehad met een lifestyle coach over beweging, ontspanning en hoe je je lichaam gezond kunt houden door onder andere voeding. Ik merk dat ik nu weer veel lekkerder in mijn vel zit sinds ik aan Hot Yoga bij ZEN ZON ZEE doe en ik kan het echt iedereen aanraden!

Yoga