21 januari 2022

Internetmoedertje

Lifestyle blog

Hoe de Dad sneaker-trend domineert in de schoenenwereld.

2 min read

Er zijn maar weinig consumententrends die meer opvallen dan wat er in de sneakerwereld gebeurt. Waar kopers vroeger strak en subtiel wilden, willen ze nu groot en luid. Schoenen waarvan je dacht dat ze in de jaren 90 waren uitgestorven, behoren nu tot de meest gewilde kicks op de markt.

Wat zijn Dad sneakers ?

Als je denkt dat je de laatste tijd grotere schoenen met meer retrostijlen hebt gezien, komt dat omdat je dat hebt gedaan. Chunky sneakers zijn nu een must-have item voor serieuze modefans. Bekend onder vele namen – stevige sneakers , lelijke sneakers , turbotrainers  – deze stijl van schoenen geniet van een moment.

Dus wat maakt een papa-schoen? De schoenen worden gekenmerkt door hun massieve zolen, dik bovenwerk en het soort rare jaren negentig patronen waar je vader waarschijnlijk bekend mee is.

Kortom, ze zijn extra groot, extra zacht en allesbehalve ‘minimalistisch’. Ze zijn ook het onderwerp van veel discussie. Gezien hun overdreven uiterlijk, beschouwen veel mensen ze als een doorn in het oog.

Merken maken nu moderne versies van retroklassiekers

Puma en New Balance, twee merken die al heel lang klassieke sneakers maken. Beide merken hebben de trend Dad sneakers omarmd en ouderwetse favorieten opnieuw uitgebracht.

Maar het zijn niet alleen sportlabels die deze gewaagde en omvangrijke modeverklaringen produceren. Luxemerken zoals Gucci en Louis Vuitton hebben hun eigen kijk op de dad sneaker gemaakt net als Valentino en Prada

Het vermogen om trends te herkennen en hierop in te spelen, heeft ervoor gezorgd dat klassieke merken mainstream zijn gebleven. Of je die bewering nu gelooft of niet, het is duidelijk dat stevige sneakers van grote waarde zijn voor merken, zowel luxe als casual. Nu de Dad sneaker populairder is geworden brengen steeds meer schoenenmerken brengen nieuwe modellen uit. Dus genoeg keuze in allerlei kleuren en vormen!

Meer verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *