5 december 2021

Internetmoedertje

Lifestyle blog

Medik8: maakt huidverzorging makkelijk

2 min read

Antioxidanten, Q10, retinol, hyaluronzuur, vitaminen… Er zijn tegenwoordig zoveel werkstoffen waar je uit kan kiezen, dat je het overzicht snel kwijt kan raken. Ook het omvangrijke aanbod aan huidverzorgingsproducten maakt het niet gemakkelijker. Toch hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Het huidverzorgingsconcept van Medik8 is gebaseerd op een eenvoudig, maar zeer effectief systeem, dat uit slechts 3 stappen bestaat. Klinkt dat simpel? Dat is het ook!

CSA filosofie

De basis van het huidverzorgingsconcept van Medik8 is de CSA filosofie. CSA staat voor vitamine C, sunscreen (zonbescherming) en vitamine A. Deze drie onderdelen vormen de sleutel naar een jonge en gezonde huid. Vitamine C en een goede zonbescherming zijn essentieël voor de dagverzorging, terwijl vitamine A de huid tijdens de nacht verjongt. Dit eenvoudige, maar zeer effectieve concept dat bij de CSA filosofie hoort maakt het niet alleen makkelijker om voor je huid te zorgen, maar de effecten ervan zijn ook nog eens wetenschappelijk bewezen.

Vitamine C

Zorgvuldig geformuleerde en stabiele vitamine C biedt de huid bescherming tegen vrije radicalen en het stimuleert de productie van collageen. Daarnaast helpt deze vitamine bij het voorkomen van pigmentvlekken en het zorgt voor een egale en stralende teint. Breng het in de ochtend aan zodat de vitamine als een soort schild kan dienen tegen negatieve externe invloeden en milieuvervuiling, die vroegtijdige huidveroudering veroorzaken.

Zonbescherming

Naar schatting wordt 80% van de huidveroudering veroorzaakt door de zon. Dat betekent niet dat onze huid alleen tijdens de zomer of tijdens zonnige dagen in ‘gevaar’ is. UV-stralen hebben elke dag invloed op onze huid. Zelfs op een bewolkte dag bereikt namelijk zo’n 50% van de UV-stralen de huid. Een goede zonbescherming is dus onmisbaar voor een jeugdig en gezond huidbeeld. De nieuwste hightech zonbeschermingsproducten van Medik8 zijn zo geformuleerd, dat ze aanvoelen als een lichte dagcrème. Een plakkerig of vettig gevoel behoort tot het verleden.

Vitamine A

Vitamine A, dat ook bekend staat als retinol, is één van de krachtigste ingrediënten in anti-aging huidverzorging. Deze zeer effectieve stof verjongt de huid tijdens je slaap en het stimuleert de celvernieuwing. Daarnaast reguleert vitamine A de talgproductie. Ook al is deze stof zeer krachtig, het is belangrijk om alleen gestabiliseerde vitamine A te gebruiken. De stof wordt dan namelijk geleidelijk afgegeven om de kans op irritaties te minimaliseren en het huidverjongende effect te maximaliseren.

CSA sets

Met de producten van Medik8 kun je gemakkelijk een persoonlijke CSA set samenstellen. Je hoeft alleen maar één product uit elke categorie te selecteren (vitamine C, zonbescherming en vitamine A) voor een individuele, minimalistische en zeer doeltreffende huidverzorgingsroutine. Het volgen van de CSA filosofie draagt bij aan een gezonde en jeugdige teint, op een makkelijke en duidelijke wijze.

Meer verhalen