21 januari 2022

Internetmoedertje

Lifestyle blog

Underrated Den Haagse reggaeband Splendid

1 min read
De band

Je kan er een keer van gehoord hebben, de 11 koppige band genaamd Splendid uit Den Haag. De band is in 2001 opgericht door wat leden van de Hermes House Band. Ze zingen heerlijke engelse nummers. Ze brachten in 2004, 2006 en 2009 een albums uit de niet zo bekend werden. In 2005 speelde ze tijdens KoninginneNach (Openlucht muziekfestival in Den haag) een reggae versie van het Wilhelmus.  

Pas in 2011 hadden ze wat grote optredens met namen in het programma Nachtegiel en op Noorderslag. In 2011 released ze ook een nieuw album genaamd ‘Connect back to the stars”. Daar staan heerlijke nummers op zoals Again en The Beach. Splendid heeft de perfecte nummers voor een strandfeest of een gezellige BBQ in de zomer. Het album haalde maar de 35e plaats in de Nederlandse Album Top 100. In 2012 stonden ze op Parkpop en Lowlands.  

De band

In 2013 brachten ze het album ‘Sun Beats Down’ uit en die haalde de 11e plek. De albums ‘The good life’ met de nummers ‘back in the days en NaNaNa’ en het album ‘7 Kings’ scoorde niet op de Nederlandse Album top 40. De band wordt onderschat en heeft hele goede muziek wat lekker om te luisteren is vooral met mooi weer.  

Als je spotify hebt zet ze een keer op, het is de ideale artiest voor een leuk strand feest met een cocktailbar en noem maar op!

Meer verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *